Boekpresentatie van ‘Crainquebille en het onbuigzame recht ‘

by Admin on mei 29, 2024

Boekpresentatie van Crainquebille en het onbuigzame recht
Op donderdagavond 20 juni 2024 in Spui25, om 20h00 uur, in Amsterdam vindt de boekpresentatie plaats van Crainquebille en het onbuigzame recht; verhalen van Anatole France met een nabeschouwing van Wouter Veraart, Ars Aequi Libri: Nijmegen 2024. Meer informatie over de bijeenkomst en het boek is te vinden via deze link:
Het tragikomische verhaal Crainquebille, opnieuw vertaald door Willemijn Schretlen, draait om een rechtsdwaling waarvan een zestigjarige groenteventer uit Montmartre het slachtoffer wordt. De Franse schrijver Anatole France schreef het in het jaar 1900 als een aanklacht tegen autoritaire tendensen in de Franse rechtsorde. In het tweede deel van het boek gaat rechtsfilosoof Wouter Veraart (VU) in op de rechtsfilosofische achtergrond en actualiteit van Crainquebille.
Het boek, uitgegeven door de juridische uitgeverij Ars Aequi, komt op een passend moment: in het honderdste sterfjaar van Anatole France (1844-1924) én in een jaar waarin de rechtsstaat in Nederland en in Europa onder druk staat. Tijdens de presentatie zal de rol van het strafrecht in het verhaal en in de actualiteit centraal staan.

Comments on this entry are closed.

Previous post: